Vive la revolution !!!


Proteste violente în Grecia. 15.000 de oameni au protestat pe străzile Atenei împotriva măsurilor de austeritatea luate de guvernul grec. Miercuri toate sindicatele s-au unit într-o grevă generală, pentru a patra zi consecutiv.
Sindicaliştii sunt nemulţumiti de măsurile dure pe care le-a luat Guvernul grec pentru a depăşi criza economică. Printre acestea, cele mai importante sunt tăierea a două salarii din cele 14, creşterea preţurilor la benzină şi bunuri de consum, pe baza unor accize, concedieri din sector public, toate parţial acceptate de sindicate. În plus, salariile au fost reduse cu 15%.
Autorităţilele l-au transmis grecilor mesajul că trebuie să facă această reformă pentru a plăti împrumuturile luate de la bănci. Fără această reformă Grecia se va adânci în datorii. Dacă nu vor avea răspunsuri în privinţa solicitărilor, din parte autorităţilor, sindicaliştii ar putea continua greva şi de sărbători.
Jurnalistul român Ovidiu Palcu a transmis de la Atena că televiziunile greceşti nu prezintă nimic din ceea ce se întâmplă pe străzi. Mai mult, postul public de televiziune este blocat şi nu emite nimic, a mai adăugat acesta.
Protestatarii, în jur de 15.000, au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine, au vandalizat intrările în două hoteluri de lux din Atena, au incendiat maşini şi au spart geamurile mai multor clădiri din centrul Atenei. Magazinele au fost închise, de teama protestelor. Scutierii au încrcat să-i oprească pe protestatari să pătrundă în sediile mai multor instituţii publice. Un fost ministru a fost rănit după un schimb de replici cu protestatarii.
Aeroportul a fost închis, centrul oraşului e blocat. De asemenea, mai multe şcoli au fost închise. Compania Tarom şi-a anulat cursele la Atena şi Salonic. De altfel, niciun avion nu a zburat miercuri deasupra Greciei pentru că la protest au participat şi controlorii de trafic aerian. Insulele au fost blocate, nici vapoarele nu au circulat, iar serviciile publice şi şcolile au fost închise.
La Salonic, aproximativ 20.000 de protestatari au aruncat cu bombe incendiare în clădirea prefecturii şi în mai multe bănci.
Manifestaţii au avut loc şi la Paris, Bruxelles şi Madrid. Manifestanţii au scandat împotriva guvernelor care au anunţat posibile noi măsuri de austeritate în 2011.

Sursa : realitatea.net

Avand in vedere ca in Grecia sindicatele au iesit in strada pentru ca tva-ul a crescut de la 21% la 23% , varsta minima de pensionare este de 60 de ani , concedieri , scaderea cu 15% a salarilor , si taierea celui de-al 13-lea si 14-lea salariu , salariul minim pe economie este de 540 euro , sa vedem ce o fi in Romania unde salariul minim este undeva la 140 euro IMPOZABILI , tva-ul este de 25% , varsta minima de pensionare 60 ani la femei si 65 ani la barbati , taierea salarilor cu 25% , conciederi masive ,cele mai scumpe alimente , cele mai multe taxe si impozite in general cam cel mai prost nivel de trai . ROMANIA TREZESTE-TE NU MAI FI INDIFERENTA .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: