Google copiaza datele utilizatorilor de WI-FI


Compania Google a recunoscut că în ultimii trei ani a colectat, prin intermediul maşinilor care fac fotografii pentru serviciul Google Maps, date personale din reţelele Wi-Fi neparolate, inclusiv din România.
Reprezentanţii Google au declarat că datele, adrese de e-mail, parole sau istoric ale activităţii pe Internet, au fost copiate dintr-o eroare. „Problema datează din 2007, atunci cand un inginer care lucra la un proiect Wi-Fi a scris un cod care înregistrează toate datele transmise prin reţelele wireless nesecurizate”, a declarat Alan Eustace, vicepreşedinte pentru cercetare şi inginerie Google.
Această eroare a fost descoperită atunci când autorităţile germane au cerut un audit pentru datele ce sunt colectate de maşinile care fac poze pentru serviciul Street View.
Maşinile Google au început să colecteze datele din 2007 în peste 30 de tări, iar cantitatea datelor se ridică la 600 de GB. Oficialii companiei au anunţat că datele vor fi şterse.
Printre ţările din care au fost colectate date se numără Franţa, Germania, Grecia, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Singapore, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Ungaria şi România.
SURSA: BBC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: