Despre coca-cola


– In multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola intr-un camion ca sa curete sangele de pe drumuri in urma accidentelor.
– Daca puneti o friptura (o bucata de carne) intr-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
– Ca sa curatati o toaleta turnati in scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati cunoscutul gust sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat in mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
– Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si inmuiata in Coca-Cola.
– Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.
– Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o carpa inmuiata cu Coca-Cola pentru cateva minute. Petele de rugina, in general, se inlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o carpa inmuiata cu Coca-Cola.
– Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola in masina de spalat impreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mana, varsati Coca-Cola peste pata impreuna cu detergentul si apoi frecati in mod ciclic.
– De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.
– Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui in timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse intre 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
– Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebuie ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul Hazardous Material, care inseamna Produs de mare pericol.
– Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !

INFORMATIV

– Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru inceteaza sa mai construiasca oasele aproximativ la varsta de 30 de ani. Dupa aceasta varsta oasele incep sa se dizolve in fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzand insa intotdeauna de aciditatea mancarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge in artere, in vasele sanguine, in piele, in tesuturi si in diverse organe (in rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
– Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (in comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?

CONSECINTA

– Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului in sistemul nostru digestiv determinand ca acesta sa digere mai putina mancare. in realitate mancarea fermenteaza. Mancarea fermentata genereaza mirosuri urate, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra in sange de unde se distribuie in intregul organism.
Aceasta raspandire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.

EXEMPLE

– Acum cateva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : Cine va bea mai multa Coca-Cola ? Castigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de bioxid colorant (cernelat) in singe si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.
– Cineva a pus un dinte spart intr-o sticla cu Pepsi-Cola ; in timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care raman intacte destul de mult timp dupa moartea noastra. Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si in ce hal poate ajunge interiorul stomacului nastru?

CUTIILE DE SUCURI MAI INFESTATE DECAT UN CAPAC DE TOALETA

De cate ori nu ati mers însetati la primul magazin, ati cumparat o cutie de suc si ati baut-o pe nerasuflate? Sau, înfometatii fiind, ati desfacut o cutie de conserva si ati mancat continutul? Ei bine, daca nu v-ati îmbolnavit pana acum, ati avut noroc. Si nu pentru ca sucul sau continutul ar dauna, ci pentru ca ambalajul dauneaza! Motivul: o multitudine de microbi se depoziteaza pe cutia cu care consumatorul “intra în contact direct”. Medicii avertizeaza ca acestea sunt chiar mai periculoase decat daca ati atinge un capac de toaleta.
Banalul gest de a deschide o cutie de suc cumparata de la un magazin si a bea poate fi extrem de periculos pentru organism. De asemenea, desfacerea unei cutii de conserve al carei continut are risc zero pentru organism ne poate duce direct la spital.
Explicatia este simpla. Cat timp acestea sunt expuse în depozit sau în magazin, o multime de microbi si bacterii daunatoare organismului se depun pe ele. “Ori de cate ori bagam în gura ceva care este contaminat riscam sa ne îmbolnavim”, avertizeaza directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, Adrian Streinu Cercel. În opinia sa, cutiile de suc din care copiii beau direct sunt extrem de periculoase pentru sanatate daca nu sunt spalate înainte de consum, bacteriile depozitate fiind mai numeroase si mai periculoase decat cele de pe capacele de toaleta. Sfatul medicului este simplu: spalati cu apa ambalajele cu care intrati în contact direct, deoarece apa îndeparteaza orice reziduu si, de asemenea, folositi apa si sapun pentru maini. În caz contrar, riscul de a dezvolta o boala diareica sau hepatita A este foarte mare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: