Mind control


Controlul mintii

Controlul mintii cu sunete tacute si supercalculatoare

Mecanismul de modificare a mintii umane se bazeaza pe tehnologia purtatorului subliminal: Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tacute (SDST) – în engleza SSSS, uneori numit S-quad sau Squad. El a fost dezvoltat de Dr Oliver Lowery din Norcross, Georgia (SUA) si este descris în Patentul SUA nr. 5159703, numit “Sistem de Prezentare Subliminala Tacuta”, din 27 octombrie 1992. În introducerea scrisa pentru acest patent, gasim:
“Un sistem de comunicare silentios în care purtatori non-aurali (care nu se pot auzi – nn), din spectrul foarte jos sau foarte înalt al frecventelor audio sau din spectrul ultrasonor adiacent (ultrasunete) sunt modulati în amplitudine sau în frecventa cu informatiile dorite si propagati acustic sau vibratoriu, pentru a ajunge la creier, în mod traditional prin folosirea difuzoarelor, castilor audio sau traductorilor piezoelectrici. Purtatorii modulati pot fi transmisi direct, în timp real, sau pot fi înregistrati si depozitati pe medii mecanice, magnetice sau optice pentru transmisii programate si repetate catre ascultator.”
Conform celor sustinute de Silent Sounds Inc., acum este posibil, folosind supercalculatoare, sa se analizeze modelul emotional regasit în electro-encefalograma umana (EEG) si sa se replice (sa se “cloneze”) aceste modele, adevarate “semnaturi emotionale”, pe alt calculator, si, la vointa, “sa se induca sau sa se modifice starea emotionala a fiintei umane, în mod silentios”.
Compania Silent Sounds Inc. declara ca este interesata numai în emotii pozitive, dar cartelul militar american nu este atât de limitat în scopuri. Este deci evident ca acesta este un proiect al Departamentului Apararii al SUA.
Edward Tilton, presedintele companiei Silent Sounds, declara chiar el aceste lucruri despre S-quad într-o scrisoare din 13 decembrie 1996:
“Toate semnaturile si schemele (referitoare la starile emotionale – nn) au fost declarate secrete de stat de catre Guvernul SUA si nu avem permisiunea de a revela detaliile exacte… Facem casete înregistrate si CD-uri pentru Guvernul German si chiar pentru tarile fostei Uniuni Sovietice! Totul se face, evident, cu permisiunea Departamentului de Stat al SUA… Sistemul a fost folosit pe tot parcursul operatiunii Furtuna în Desert (Iraq) cu un deplin succes.”
Ilustratia grafica ce apare în patent, numita “Evolutia semnaturii emotionale prin inducerea undelor alfa – theta” este identificata cu AB 116-394-95 UNCLASSIFIED si este obtinuta de la “cel mai sensibil si versatil electro-encefalograf din lume”. Are un raport de amplificare de 200000, fata de celelalte EEG-uri obisnuite care au numai 50000. Este controlat prin program de “cele mai rapide calculatoare” folosind o tehnologie de anulare a zgomotului similara celei folosite de submarinele nucleare la detectia obiectelor foarte mici din apa, la distante foarte mari.
Scopul acestei întregi “creme” de tehnologii avansate este obtinerea unei “harti” a semnaturilor emotionale umane si modificarea lor prin semnale catre creier. Ilustratia arata ecranul EEG-ului de la un subiect uman, atât emisfera stânga cât si cea dreapta, simultan.

Clonarea emotiilor

Folosind aceste EEG-uri asistate de calculator, oamenii de stiinta pot identifica si izola “semnaturile emotionale” electrice de foarte mica amplitudine ale creierului, le pot sintetiza si stoca pe alt calculator. Cu alte cuvinte, studiind modelele subtile ale undelor cerebrale care apar atunci când un subiect uman experimenteaza o anumita emotie, oamenii de stiinta au identificat aceste modele ale undelor cerebrale si acum le pot duplica, oricând, la vointa. “Aceste semnaturi sunt apoi transmise folosind frecvente purtatoare de tip Silent Sound si ele vor determina exact acelasi tip de emotie în orice alt subiect uman care le primeste!”

Sistemul si aplicatiile

Aici este vorba de mai mult decât un simplu sistem de control prin semnale subliminale. Exista extrem de multe tehnologii patentate care se pot adauga în acest sistem de frecvente purtatoare, în scopul de a obtine toate tipurile de efecte.
Exista doua metode de transmisie cu acest sistem. Una este inductia directa de microunde în creierul subiectului, fiind limitata la operatiuni în imediata apropiere. Cealalta, asa cum a fost descrisa mai sus, foloseste frecventele purtatoare ale radioului si televiziunii, care sunt prezente peste tot.
Nu credem ca sistemul este folosit pentru a controla o singura persoana, însa el poate avea numeroase aplicatii pozitive. Totusi, faptul ca informatiile sunt transmise subliminal, le face virtual imposibil de detectat si, deci, periculoase pentru public.
Într-o utilizare conventionala, S-quad poate folosi comenzi vocale, ca ajutor în sistemele de siguranta. Dar, în spatele placutei melodii pe care o auziti în magazine si în supermarket-uri poate fi un mesaj secret, absolut nedetectabil în mod obisnuit, care va interzice sa furati de pe rafturi, sau va îndeamna sa cumparati cât mai multa marfa. Si chiar daca simpla comanda vocala este destul de eficienta, atunci cînd sistemul de prezentare subliminal transmite semnaturi emotionale, rezultatul este cu mult mai puternic.
Pe piata libera se foloseste acesta tehnologie pentru casetele audio de auto-educare prin afirmatii pozitive, relaxare si meditatie, precum si metode de crestere a disponibilitatilor de învatare (mai ales pentru studenti si elevi).
În context medical, aceste sisteme pot fi folosite pentru a rezolva multe probleme grave de natura psihiatrica si psihosomatica. Se spune ca este cel mai eficient mod de a trata surzenia. Dar acestea sunt numai promisiuni, pentru ca surzii ramîn tot surzi desi metoda se foloseste de 30 ani. În schimb, cartelul militar si elita mondiala au acum o arma pe care o folosesc împotriva omului obisnuit care aude normal.

Oficialii nu recunosc nimic

De fapt, Guvernul SUA nu recunoaste nimic si a refuzat sa comenteze pe marginea existentei armelor de control mental, de ani de zile. Numai anul trecut, revista US News & World Report a publicat un articol intitulat “Arme miraculoase”, care este doar o simpla trecere în revista a asa-numitelor arme “care nu ucid”. Nici-un cuvânt însa despre S-quad, desi tehnologia era folosita de sase ani.
Extrase din articol:
“Charles Bernard, fost director de proiecte pentru cercetarea armelor din Marina americana: Nu am vazut înca o astfel de arma care sa si functioneze.”
“DARPA (Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata pentru Aparare) a venit la noi anual pentru a vedea daca sunt cai de a suspenda functionarea sistemului nervos central de la distanta, spune Dr F. Terry Hambrecht, seful Programului de Proteze Neurale, dar nu a aparut nimic pâna acum. Totul pare prea Science-Fiction.”
Poate parea ca este de domeniu SF, dar nu este deloc asa. Oricum, asta nu este decât ceea ce ei vor sa credem, ca sa-i lasam în pace sa-si urmeze planul…
Ideea care sta la baza acestor arme “care nu ucid” este de a determina ca inamicul sa-si piarda capacitatea de a rationa fara a-l ucide, pentru a-i lua ostateci, pentru a zadarnici orice forma de rezistenta fara a-i rani (fizic), de preferat chiar fara sa-si dea seama. Toate tehnologiile de modificare a starilor mentale pe cale electromagnetica sunt toate în aceasta categorie, dar din moment ce nu sunt recunoscute oficial ele pot fi folosite oriunde si oricând, dupa bunul plac al celor care hotarasc acest lucru.
Si de ce anumite companii din industria divertismentului au recunoscut ca au acces la aceste tehnologii când chiar existenta acestora este negata fata de marele public?
Chiar în februarie 1998, abordarea de tip “monolit” în negarea existetei acestor tehnologii si totala tacere în ce priveste acest subiect s-a mentinut chiar si în fata comitetelor Congresului american!
Comitetul Economic Unit, condus de Jim Saxton, s-a reunit pe 25 februarie pe tema “Audierea despre Armele de Radio Frecventa si proliferarea lor: impactul asupra economiei”. Ca martori au fost invitati numeroase personalitati militare:
Dr Alan Kehs, de la Laboratoarele Militare SUA, a vorbit despre amenintarea Radio-Frecventelor, în general.
James O’Bryon, director de Testari Operationale si director de Testari Incendii de la Biroul Secretarului Apararii la Pentagon, a discutat rolul testelor la incendiu îi implicatiile acestor teste în cazul armelor de radio-frecventa.
David Schriner, inginer principal la Studii de Energie Directionala al companiei Electronic Warfare Associates si recent pensionat ca inginer pentru testarea armelor navale, a vorbit despre dificultatea construirii armelor de radio-frecventa si despre amenintarea terorista.
Dr Ira Meritt, seful Diviziei de Identificarea Conceptelor si Analiza a Aplicatiilor, al Directoratului de Tehnologie Avansata, de la Centrul de Rachete Defensive si Tehnologie Spatiala din Huntsville, Alabama (SUA), a vorbit despre proliferarea armelor de radio-frecventa venind mai ales dinspre fosta Uniune Sovietica.
Desi aceste informatii de interes tehnic sunt importante, mult mai importanta este lipsa oricaror informatii despre existenta armelor de radio-frecventa care afecteaza în mod direct creierul si sistemul nervos uman.

Psihotrinica de la KGB

Aceste tehnologii nu au aparut peste noapte. Exista o lunga istorie de dezvoltare si ascundere a acestora de catre Guvernul SUA si probabil ca înca jumatate din celelalte guverne ale lumii.
Noi stim ca fosta Uniune Sovietica era activ angajata în acest tip de cercetari. În timpul anilor 1970 KGB-ul sovietic a dezvoltat un Sistem de Influenta Psihotronic care era folosit pentru a transforma soldatii în adevarati “roboti umani” programabili. Sistemul se baza pe o combinatie de hipnoza si radio-frecventa. Proiectul a fost început ca raspuns la o schema de antrenament similara lansata în SUA de presedintele Jimmy Carter, a afirmat Iuri Malin, fost consilier de securitate al presedintelui URSS, MIhail Gorbaciov.
În cartea “Istoria Armelor Electromagnetice” s-a aratat ca timp de peste 60 ani s-au realizat numeroase cercetari în acest domeniu, iar în articolul despre telepatia sintetica am aratat ca primele cercetari în cadrul programului “vocea din creier” s-au realizat în 1961, folosind referinte din literatura stiintifica publica.
Puterea complexului militar-industrial (sau elita mondiala)

Jan Wiesemann a scris o notabila descriere a situatiei care exista acum în SUA, despre “fortele de drept” si cum s-a ajuns la aceasta situatie: “În timpul razboiului rece, Statele Unite nu numai ca s-au angajat într-o cursa deschisa de înarmare cu tehnica nucleara împotriva Uniunii Sovietice, dar si într-o cursa secreta de dezvoltare de arme neconventionale. Pe masura ce agentiile de spionaj au continuat sa-si mareasca puterea de influenta si control – de unde pâna la al doilea razboi mondial au avut doar un rol de sustinere si de servire a guvernelor – la fel au fost suplimentate si fondurile cheltuite pentru dezvoltarea tehnicilor proiectate pentru surclasarea celorlalti competitori.”
“Si pe masura ce grupul american de spionaj avea sa creasca, o cultura secreta s-a raspândit, ceea ce a permis celor din spionaj sa aplice numeroasele tehnici dezvoltate de ei pentru a ocoli în mod perfid procesele si institutiile democratice…”
“Ca multe alte democratii, Guvernul SUA este compus din doua mari parti: cei care au fost votati, adica guvernatorii, judecatorii, cei din Congres si Presedintele, si, a doua parte – birocratia perpetuata de-a lungul timpului, cei care sunt în numeroasele agetii federale.”
“într-o democratie bine echilibrata si care functioneaza corect, partea votata de public controleaza partea birocratica, asigurând poporului o reprezentare reala în cadrul planului guvernamental.”
“În timp ce o parte semnificativa din guvernul SUA urmeaza fara îndoiala acest principiu, o alta parte opereaza într-un deplin secret si urmeaza propriul plan ascuns, fara stirea celor multi, plan care este de cele mai multe ori complet diferit de cel public.”

În mesajul sau de adio adresat natiunii americane în 1961, presedintele Eisenhower a spus: “…am fost obligati sa construim o industrie de armament permanenta, care a atins proportii vaste. În plus, trei milioane si jumatate de oameni sunt direct implicati în stabilimentul apararii. Anual cheltuim pe securitate militara mai mult decât profitul net al tuturor corporatiilor americane.”
“Aceasta reunire a imensului stabiliment militar cu marea industrie de armament este noua pentru americani. Influenta totala (economica, politica, chiar spirituala) este simtita în fiecare oras, în fiecare casa, în fiecare birou al guvernului federal. Recunoastem nevoia imperativa pentru aceasta dezvoltare. Totusi nu trebuie sa trecem cu vederea gravele sale implicatii. Munca, resursele si chiar viata noastra sunt deplin implicate; la fel si chiar structura societatii noastre.”
“În cadrul consiliilor guvernamentale, trebuie sa veghem împotriva influentelor nedorite, voite sau nu, ale complexului militar-industrial. Potentialul unei cresteri dezastruoase a puterii acestuia deja exista si va persista. Nu trebuie sa lasam ca presiunile acestuia sa puna în pericol libertatile sau procesele noastre democratice.”

Nelinisti internationale în legatura cu noile arme

Natiunile Unite a fost infiintata în 1945 cu scopul de a “salva generatiile viitoare de la pericolul razboiului”. În 1975 Adunarea generala a ONU a luat în considerare o prima propunere de proiect a Uniunii Sovietice: “Interzicerea dezvoltarii si producerii de noi tipuri de arme de distrugere în masa si de noi sisteme de acest fel”.
În 1979 URSS a adaugat la lista acestor sisteme de distrugere în masa:
1. Armele radiologice (cu materiale radioactive) care ar putea produce efecte similare cu cele ale unei explozii nucleare;
2. Armele cu raze de particule subatomice (neutrino, pozitroni, etc) care afecteaza tinte biologice;
3. Arme cu radiatie acustica infrasonora
4. Arme electromagnetice care opereaza prin anumite radiatii de radio-frecventa care au efecte negative asupra functionarii organelor din corpul uman.
Ca raspuns, SUA si celelalte guverne occidentale au ignorat demersul.
În articolul “Armele non-letale nu respecta tratatele”, autorul noteaza ca asa-numita Conventie a Armelor Conventionale acopera multe din armele ne-conventionale; “cele care folosesc infrasunete sau energie electromagnetica (inclusiv lasere, microunde, sau radio-frecventa, sau lumina vizibila pulsând la frecvente proprii creierului – unde cerebrale)”.
Harlan Gerard, Director executiv al Comitetului International Împotriva Armelor cu microunde, mi-a spus ca strategia guvernului care sta în spatele promovarii armelor non-letale este un subterfugiu. Acum se încearca un scrutin pentru aprobarea publica a acestor arme. Tehnologiile de control mental nu sunt deloc mentionale, dar ele vor fi aduse “la lumina” mai târziu, si integrate sub generoasa umbrela a “armelor non-letale”.
Aceste arme au fost recent transferate de la Departamentul Apararii la Departamentul de Justitie. De ce? Pentru ca exista numeroase tratate internationale care limiteaza în mod specific sau chiar exclud folosirea armelor de acesta natura în razboi.
Cu alte cuvinte, arme care sunt interzise într-un razboi împotriva inamicilor natiunii americane (desi ele au fost folosite în razboiul din Iraq!) acum pot fi folosite împotriva propriilor cetateni de catre politia locala, împotriva unor grupuri de protestanti pasnici la adresa politicii nucleare americane.

Spre un control mental la scara planetara

Secretul în dezvoltarea tehnologiei de control mental reflecta uriasa putere care sta în ea. Ca sa o spunem direct, cine controleaza aceasta tehnologie, controleaza populatia. Toata populatia.
Exista dovezi ca Guvernul SUA are planuri de a extinde aplicatiile acestei tehnologii de control mental, pentru a îngloba pe toti oamenii, din toate tarile. Aceasta este posibil si chiar se realizeaza în aceste momente folosind celebrul proiect HAARP pentru zonele externe si reteaua GWEN pentru zonele interne ale SUA. Guvernul SUA nu recunoaste nimic. (Mai stim noi si altii care nu recunosteau nimic… – nn)
Dr Michael Persinger este profesor de psihologie si Stiinte Neuronale la Universitatea Laurentiana din Ontario, Canada. El a mai vorbit despre efectele profund nocive ale radiatiilor electromagnetice asupra creierului uman.
“Stimularea lobului temporal al creierului poate evoca în pacient sentimentul unei prezente stranii, dezorientare si dereglari de perceptie. Poate activa imagini din memoria subiectului, inclusiv cosmaruri si monstri, care în mod normal sunt ascunsi în subconstient.”
Dr Persinger a scris un articol în urma cu câtiva ani, intitulat “Despre posibilitatea accesului direct la creierul fiecarui om prin inductia electromagnetica a algoritmilor fundamentali”. Citam din articol:
“Stiinta neronala contemporana sugereaza existenta unor algoritmi fundamentali prin care toate semnalele senzoriale sunt traduse într-un fel de cod specific creierului. Stimularea (sinteza) directa a acestor coduri în lobii temporali sau corticali prin aplicarea modelelor electromagnetice necesita nivele energetice care sunt deja prezente în mediul înconjurator: activitatea geomagnetica naturala a planetei si retelele de comunicatie contemporana (radio, televiziune, telefonie mobila, etc).”
“În ultimile doua decenii s-au realizat multe care în trecut erau doar la stadiul de posibilitate. Este vorba despre posibilitatea tehnica de a influenta direct cele aprox. sase miliarde de creiere umane, fara intermediere, prin generarea informatiei neuronale în mediu fizic atotcuprinzator (planeta Pamânt – nn)”.
“Aparitia si dezvoltarea istorica a acestor posibilitati, începând cu praful de pusca si continuând cu fisiunea nucleara, au determinat schimbari majore în evolutia sociala care a urmat extraordinar de repede dupa începerea folosirii lor. Reducerea riscului folosirii gresite a acestor tehnologii necesita discutii deschise în ceea ce priveste implicatiile lor atât pe tarâm stiintific, cât si în plan public.”
Nu poate fi mai clar de atât! Însa nu poate fi vorba de discutii deschise atâta timp cât Guvernul SUA nu recunoaste existenta acestei tehnologii.

 

Inventii pentru control

Printr-o simpla apasare de buton, întreaga populatie a unui stat poate sa devina fericita sau disperata. Exista posibilitatea controlului de la distanta al fiintei umane si poate fi modificat comportamentul acesteia folosind diferiti stimuli exteriori, pornind de la cei perceptibili si mergând pâna la cei care nu sunt accesibili simturilor obisnuite. Lumina si sunetul modulate într-un anumit fel pot transforma omul atât în sens benefic, inducând stari de fericire si optimism, cât si în sens distructiv, prin introducerea unor stari depresive care pot sa conduca la sinucidere. Aceste lucruri sunt cunoscute înca din cele mai vechi timpuri si, spre exemplu, de multe ori muzica clasica a fost compusa urmarind înca de la început inducerea anumitor stari. De asemenea, muzica din filme sugereaza chiar mai mult decât o face imaginea în sine. Ceea ce s-a urmarit însa prin tehnicile de control a mintii a fost ceva si mai subtil. Prin metode care se adreseaza în special maselor largi de oameni si care nu pot fi detectate usor, se vizeaza o conditionare mentala totala. De la mijloacele rudimentare ale anilor 60, 70 arsenalul de metode si dispozitive destinate controlului mental s-a îmbogatit foarte mult. Cu toate ca majoritatea inventiilor erau menite sa ajute fiinta umana, fiecare dintre cele pe care le prezentam aici si care au fost patentate în Statele Unite sunt folosite in programele de cercetare ale CIA pentru Mind Control (controlul mintii):
1.    3951134: aparat si metoda pentru monitorizarea si modificarea undelor cerebrale de la distanta
2.    4858612: o metoda si un aparat pentru stimularea auzului la mamifere cu ajutorul microundelor;
3.    3773049: aparat pentru tratamentul bolilor neuropsihice si somatice cu ajutorul caldurii, luminii, sunetelor si undelor electromagnetice de foarte înalta frecventa (VHF);
4.    3576185: metoda de inducere a somnului, folosind modularea sunetelor si a luminii;
5.    5507291: metoda si aparatul asociat pentru a determina de la distanta starea emotionala a unei persoane;
6.    4048986: metoda de identificare a unui individ si de diagnosticare, folosind polarizarea undelor;
7.    5458142: dispozitiv pentru monitorizarea câmpului magnetic emanat de un organism;
8.    5330414: aparat de inducere a undelor cerebrale;
9.    3884218: metoda de inducere si mentinere a diferite nivele de somn în fiinta umana
10.    3837331: sistem si metoda pentru a controla sistemul nervos al unui organism viu;
11.    5213562: metoda de a modifica starile la nivel mental, emotional si chiar fizic în fiinta umana
12.    3712292: metoda si aparat pentru a produce semnale sonore modulate în frecventa pentru inducerea somnului;
13.    4335710: dispozitiv pentru inducerea unor forme cerebrale de unda specifice;
14.    4573449: metoda pentru a stimula adormirea si relaxarea unei persoane;
15.    3835833: metoda pentru obtinerea unor efecte neurofiziologice;
16.    3662758: aparat stimulator pentru organele musculare cu transmitator extern si receptor implantabil;
17.    4883067: metoda si aparat pentru a transforma electro-encefalograma în muzica pentru a induce si controla diferitele stari psihologice si fiziologice sau pentru a controla un instrument muzical;
18.    5356368: metoda si aparat pentru inducerea starilor de constiinta dorite.
Lista este mult mai lunga, acestea sunt doar unele din cele care au fost cuprinse în patentele SUA, dar exista multe altele ascunse de legea tacerii.

Pentru a va convinge, în continuare va prezentam unul dintre patentele din categoria “mind control”.

Metoda si sistem pentru modificarea constiintei

Patent SUA 5123899 (23 iunie 1992)

Un sistem pentru modificarea starilor de constiinta umana implica folosirea simultana a mai multor stimuli, de preferinta sonori, având diferite forme de unda si frecvente.

Acest patent face referire la alte patru patente americane: 3576185 (Apr.1971), 3762396 (Oct. 1973), 4227516 (Oct. 1980) si 4834701 (Mai 1989).

Scopul acestei inventii este de a induce diverse stari de constiinta unui subiect uman, folosind mai multi stimuli sonori.

Este deja cunoscut de foarte mult timp (din anii 1960 – 1970) ca exista o legatura între ritmurile electroencefalografice al creierului uman si starea de constiinta a subiectului. Pentru o stare normala, frecventa undelor cerebrale este de 7 – 14 Hz si se numesc unde alfa. Atunci când o persoana este stresata si agitata, frecventele sunt de 14 – 28 Hz si au fost numite unde beta. O persoana normala, în timpul somnului are unde cerebrale de 1,75 – 3,5 Hz numite delta. Cercetatorii au evidentiat si alte frecvente cerebrale asociate cu alte stari normale si anormale de constiinta: theta (3,5 – 7 Hz), gamma (28 – 56 Hz), omega (0,875 – 1,75 Hz), epsilon (56 – 112 Hz) si zeta (112 – 224 Hz).

Cercetarile de pâna acum (1992) s-au focalizat asupra modificarii starilor de constiinta umane folosind unde de tip alfa si delta, urmarindu-se astfel inducerea unor stari de relaxare si somn.

În patentul SUA 3762396 din 2 oct. 1973 intitulat “Metoda si aparat pentru inducerea somnului prin aplicarea de pulsuri electrice pe multiple zone din creier” prezinta un sistem pentru inducerea somnului, tratamentul diverselor maladii psihosomatice precum si înlesnirea hipnozei la subiectul uman.

Un alt patent SUA, 3576185 din 27 Apr 1971, intitulat “Metoda de inducere a somnului folosind sunete si lumini modulate” descrie un aparat si o metoda pentru inducerea somnului folosind doua semnale sonore de frecventa 40 – 80 Hz modulate în amplitudine. Diferenta de frecventa între cele doua semnale este de numai 0,5 – 2 Hz. Se pot folosi si stimuli optici.

În patentul 4834701 din 30 Mai 1989 intitulat “Aparat pentru inducerea reducerii frecventei de unda cerebrala” se folosesc doua semnale sonore de frecvente beta care difera între ele astfel încât atunci când sunt aplicate simultan, rezulta o frecventa noua de tip alfa. Se foloseste pentru cresterea capacitatii de învatare (sau pentru îndoctrinarea cu anumite convingeri).

În patentul 4227516 din 14 Oct. 1980 se prezinta un aparat pentru stimulare electro-fiziologica. O prima unda este generata cu frecventa mai mare decât undele cerebrale, care este însa modulata cu o a doua frecventa din gama undelor cerebrale (alfa, beta, etc). O a doua frecventa este folosita la fel ca si prima, pentru a purta (prin modulare) o unda cerebrala. Astfel, folosind trei frecvente (din care numai una specifica creierului), aplicate sub forma a doua sunete audibile, se obtin efecte de inducere a somnului, a unei stari hipnotice, etc…

Toate aceste patente folosesc aparate complexe. Scopul acestui patent (5123899 din 23 iunie 1992) este de a obtine aceleasi rezultate si chiar a le depasi pe cele amintite mai sus, folosind un aparat simplu, ieftin si eficient. Tendinta creierului este de imitare a mediului ambiant: daca în exterior se aplica sunete de o frecventa din gama alfa, atunci creierul va intra si el în starea de constiinta specifica undelor alfa. Cercetarile recente au demonstrat ca subiectul poate sa nu fie constient de aceste sunete, adica chiar daca el nu le poate auzi, aceste sunete opereaza totusi cu eficienta, determinând trecerea creierului în zona de frecventa dorita.

Patentul acesta ofera un mod de a obtine o multime de stari modificate de constiinta prin folosirea simultana a mai multor frecvente sonore, care vor trebui sa fie într-o relatie de armonicitate specifica. De exemplu, daca sunetul principal are o frecventa de 10 Hz, celelalte frecvente vor trebui sa fie armonice (o octava):
arm.    frecv.         arm.   frecv.
______________________________________
-8      2.5                   +1     11.892
-7      2.973             +2     14.142
-6      3.536              +3     16.818
-5      4.204              +4     20
-4      5                       +5     23.784
-3      5.946              +6     28.284
-2      7.071             +7     33.636
-1      8.409              +8     40
______________________________________
Interesant este ca se pot induce stari de constiinta complexe folosind mai multe asemenea armonici simultan. Printre aplicatiile practice posibile amintim cresterea capacitatii de munca, eliberarea stresului acumulat, etc.

În încheiere, subliniem ca aceasta metoda nu necesita aparatura de înalta performanta, fiind suficiente sisteme audio de larga raspândire actuala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: